حديث سرو جوان ابن الرضا عليه السلام
حضرت ابن الرضا علیه السلام فرموند: ملاقات و ديدار با دوستان و برادران [خوب]، سبب صفاى دل و نورانيّت آن مىگردد و موجب شكوفایى عقل و درايت خواهد گشت؛ گرچه در مدّت زمانى كوتاه انجام پذيرد. بحارالانوار، ج۷۱
حضرت باب الحوائج علیه السلام فرمودند: مواظب باش از مصاحبت و دوستى با افراد شرور؛ چون كه او همانند شمشيرى زهرآلود، برّاق است كه ظاهرش زيبا و اثراتش زشت و خطرناک خواهد بود. بحارالانوار، ج۷۱
“اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ مُوسَى عَلَمِ التُّقَى وَ نُورِ الْهُدَى وَ مَعْدِنِ الْوَفَاءِوَ فَرْعِ الْأَزْكِيَاءِ وَ خَلِيفَةِ الْأَوْصِيَاءِ وَ أَمِينِكَ عَلَى وَحْيِكَاللَّهُمَّ فَكَمَا هَدَيْتَ بِهِ مِنَ الضَّلاَلَةِ وَ اسْتَنْقَذْتَ بِهِ مِنَ الْحَيْرَةِ وَ أَرْشَدْتَ بِهِ مَنِ اهْتَدَى وَ زَكَّيْتَ بِهِ مَنْ تَزَكَّىفَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ وَ بَقِيَّةِ أَوْصِيَائِكَ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ”
” التماس دعا”
حكمت 152
سجده شكر از زبان امام صادق عليه السلام
? امام صادق (علیهالسلام) :
☘️ سجْدَةُ اَلشُّكْرِ وَاجِبَةٌ عَلَى كُلِّ مُسْلِمٍ تُتِمُّ بِهَا صَلاَتَكَ وَ تُرْضِي بِهَا رَبَّكَ وَ تَعْجَبُ اَلْمَلاَئِكَةُ مِنْكَ.
? سجدۀ شكر بر هر مسلمانى واجب است ،
نمازت را با آن كامل و رضاى پروردگارت را حاصل مي سازى، و #فرشتگان آن را از تو بپسندند
? امام رضا (علیهالسلام) :
☘️ اگر میخواهی صد مرتبه «شُکراً شُکراً» بگو و اگر میخواهی صد مرتبه «عَفواً عَفواً»
? امام صادق (علیهالسلام) :
☘️ کمترین چیزی که در سجده شکر میگوید ؛ سه بار ذکر “شُکراً لِلّه” است
? من لایحضره الفقیه، ج۱
فال یا نفوس بد زدن
برخی از مردم پریدن کلاغ، عطسه کردن، دیدن جغد، قدم برخی افراد و… را به فال بد می گیرند، در میان غربی ها هم رد شدن از زیر نردبان، افتادن نمکدان و هدیه دادن چاقو، به شدت به فال بد گرفته می شود.
و این در حالی است که از فال بد و یا نفوس بد زدن در آیات مختلف قرآن1 و روایات اهل بیت علیهم السلام به شدت نهی شده و در برخی روایات “نفوس بد زدن” در حدّ شرک و کفر معرفی شده است.
از پیامبر اکرم روایت شده که فرمود: “هر کس برای سفر، خانه اش را ترک کند و بر اثر فال بدی برگردد، به آنچه بر محمد نازل شده کفر ورزیده است."2
فال بد گرچه اثر طبیعی ندارد، ولی اثر روانی آن یک حقیقت انکار ناپذیر است.
در روایات اسلامی راه مبارزه با فال بد، توکل کردن بر خدا و اعتنا نکردن به آن، معرفی شده است.3
1. یس 19، نمل47، اعراف131
2. میزان الحکمه ج7 ص3344 حدیث11338
3. میزان الحکمه ج7 ص3345، ح11343
بهترین مردان
با غریبه ها با محبت و با اهل منزل خروس جنگی!!!
رسول اکرم (صلى الله علیه و آله) :
با ایمانترین مردم، خوش اخلاقترینِ آنها و مهرورزترینشان با خانوادهی خود است.بحارالانوارج٧١
گاهی برخی از افراد، در محیط بیرون از خانه، اجتماعی و پر محبت به نظر میرسند، اما درون خانه شخصیتی دیگر را از خود بروز میدهند؛ با غریبه ها با محبت اند و با اهل و عیال سر جنگ دارند.
یادمان نرود که بعد از ازدواج، در زندگی مشترک، هیچ چیزی پر ثوابتر از نیکی و محبت با همسر و فرزندان نیست!!
?نمونه :
استقبال از شوهر
?وقتی مرد آمد، زن به استقبال برود، در جلویش بلند شود، پدر در جلوی پسرها اینگونه بزرگ میشود.
? همانگونه که مهمان را تحویل میگیری، همسرت را تحویل بگیر، به او بگو، خوش آمدی.
? وقتی به خانه میآید، نگو ساعت ۵ قرار داشتیم چرا حالا آمدی؟
?این را چند دقیقه بعد با کلام خوش به شوهرت اینگونه بگو:
“نگرانت شدم قرار بود ساعت ۵ بیایی”
در چه كاري بايد زبر و زرنگ باشيم؟
امام صادق علیه السلام: به خوبی نماز بخوانید، و براى آخرت خود كار كنيد، و آنچه را كه به سود شماست انتخاب کنید. گاهى مَردى پيدا مى شود كه در امور دنيا، باهوش و زيرك است و دیگران درباره او می گویند: فلانى چقدر زيرك است!
ولی در حقیقت، زرنگ و زيرك، آن كسى است كه در كار آخرت زيرك باشد.
امالی شیخ مفید - مجلس ۲۳
زيادى خواب سبب قلت نماز
قال عيسى بن مريم - عليه السلام -:
يا بنى اسرائيل لاتكثروا الاكل فانه من اكثر الاكل اكثر النوم و من اكثر النوم اقل الصلاة و من اقل الصلاة كتب من الغافلين ؛
اى بنى اسرائيل در خوردن زياده روى نكنيد، همانا محصول زياد خوردن بسيار خوابيدن است و هر كس بسيار بخوابد، نماز و عبادتش كم خواهد بود و آن گاه در زمره غافلان به شمار خواهد آمد. (تنبيه الخواطر و نزهة النواظر، ص 38)
نشانه هاي فهم از منظر امام رئوف عليه السلام
سه صفت كه مردان نسبت به خانواده به آن نياز دارند؟
حدیث از حضرت کریمه اهل بیت سلام الله علیها
آگاه باشيد هر كس بر محبّت آل محمّدصلي الله عليه وآله وسلم بميرد، ملك الموت ونكير ومنكر او را به بهشت بشارت مي دهند و همانند عروسي كه او را براي خانه شوهرزينت داده اند او را براي بهشت زينت مي دهند وزماني كه او را در قبر مي گذارند، دو در از درهاي بهشت گشوده مي شود و قبر او محل رفت وآمد ملائكه رحمت مي گردد. هر كس بر حبّ محمّد و آل محمّدصلي الله عليه وآله وسلم بميرد، بر سنّت و جماعت مرده است.
آگاه باشيد هر كس كه بر بغض آل محمّدصلي الله عليه وآله وسلم بميرد، روز قيامت مي آيد، در حالي كه بين دو چشم او نوشته شده است: «مأيوس از رحمت خدا» و به حال كفر مي ميرد وهرگز بوي بهشت را استشمام نمي كند».
زماني كه حضرت معصومه عليها السلام در ساوه بيمار مي شود، به اطرافيان خود مي فرمايد: مرا به قم ببريد. آن گاه اين روايت را بيان مي نمايد: «از پدرم شنيدم كه فرمود: قم مركز شيعيان است»
منتخبي از كتاب درياي سخن» سقازاده تبريزي، ص 28، ضميمه كتاب: «زندگاني حضرت معصومه عليها السلام و تاريخ قم» منصوري، مهدي، چ 5، قم، انتشارات علمي است.
live دکتر رفیعی و آقا میری
شعر شيخ بهايي در فراق امام زمان + صوت مطيعي
در ميكده رهبانم و در صومعه عابد گه معتكف ديرم و گه ساكن مسجد
يعني كه تو را مي طلبم خانه به خانه
گفتم رخت را از من واله مگردان * گفتا دلی را با ستم از خود مرنجان
گفتم به مهدی بر من عاشق نظر کن
گفتا تو هم از معصیت صرف نظر کن
گفتم به نام نامیت هر دم بنازم
گفتا که از اعمال نیکت سرفرازم
گفتم که دیدار تو باشد آرزویم
گفتا که در کوی عمل کن جستجویم
گفتم بیا جانم پر از شهد صفا کن
گفتا به عهد بندگی با حق وفا کن
گفتم به مهدی بر من دلخسته رو کن
گفتا ز تقوا کسب عز و آبرو کن
گفتم دلم با نور ایمان منجلی کن
گفتا تمسک بر کتاب و هم عمل کن
گفتم ز حق دارم تمنای سکینه
گفتا بشوی از دل غبار حقد و کینه
گفتم به جان مادرت من را دعا کن
گفتا که جانت پاک از بهر خدا کن
گفتم ز هجران تو قلبی تنگ دارم
گفتا ز قول بی عمل من ننگ دارم
گفتم دمی با من ز رافت گفتگو کن
گفتا به آب دیده دل را شستشو کن
گفتم دلم از بند غم آزاد گردان
گفتا که دل با یاد حق آباد گردان
گفتم که شام تا دلها را سحر کن
گفتا دعا همواره با اشک بصر کن
گفتم که از هجران رویت بی قرارم
گفتا که روز وصل را در انتظارم
مقابله با ويروس كرونا در محل كار، با رعايت اين موارد... .
دستورالعملهای آمادهسازی محل کار عبارتند از:
سطوح (مثل میزهای کنفرانس، میزهای کار) و وسایل (مثل تلفن، صفحه کلید) باید مرتباً با مواد ضدعفونی تمیز شوند.
در سازمان خود «دورکاری» را تشویق کنید. اگر در منطقه زندگی شما ویروس کرونا شیوع پیدا کرده، مقامات بهداشتی ممکن است به مردم توصیه کنند از وسایل نقلیه عمومی و اماکن شلوغ دوری کنند. بنابراین دورکاری میتواند راهکاری برای ادامه فعالیت سازمان شما و در عین حال حفظ سلامت همکارانتان باشد.
کارکنان شما باید محدودیتهای اعمال شده محلی درخصوص سفر، تردد و یا حضور در گردهماییهای بزرگ را جدی گرفته و کاملاً رعایت کنند.
برای کارکنان، پیمانکاران و مشتریان خود توضیح بدهید که به هنگام شیوع ویروس کرونا در اجتماع، هر کسی حتی با علائم خفیف تب یا سرفه باید در خانه بماند.
به کارمندان و پیمانکاران توصیه کنید که قبل از انجام هر سفر کاری حتماً با مقامات محلی مشورت کنند.
بهداشت تنفسی مناسب را رعایت کنید و بقیه را نیز به رعایت این نکات تشویق کنید. در محل کار حتماً ماسک صورت، دستمال کاغذی، و سطلهای آشغال دردار، به خصوص برای کسانی که آبریزش بینی دارند یا سرفه میکنند، داشته باشید.
شستشوی مرتب و کامل دستها را انجام بدهید و بقیه را نیز به این کار تشویق کنید. در محل کار خود ظرفهای مخصوص ژل ضدعفونی دستها را در جاهای مختلف و در دسترس همگان بگذارید و اجازه بدهید ارباب رجوع، پیمانکاران و مشتریان از آب و صابون برای شستشوی دستهایشان استفاده کنند.
خلاصه آنچه باید در محل کار برای مقابله با ویروس کرونا باید انجام دهید:
محل کار خود را در وضعیت تمیز و بهداشتی نگه دارید،
دستهایتان را مرتب و کامل بشویید و بقیه را نیز به این کار تشویق کنید،
قبل از هر سفر کاری، حتما به توصیههای کشوری سفربه آن منطقه توجه کنید،
به کسانی که بیمار هستند توصیه کنید که در منزل بمانند.
unicef.org
براى مردگان خود هدیه بفرستید!
رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمودند: «براى مردگان خود هدیه بفرستید! گفتند: هدیه براى آنان چیست؟ فرمود: صدقه و دعا.»(1) همچنین فرمودند: «ارواح مؤمنان هر جمعه، به آسمان دنیا در برابر خانه ها و منزل هاى خود مى آیند و با صداى غمناکى ندا مى دهند که اى خانواده ما، اى فرزندان ما و اى پدر و مادر و خویشان ما! به ما مهربانى کنید; از اموالى که در دست ما بود (و اکنون در اختیار شماست) با دادن درهمى و قرص نانى و جامه اى نسبت به ما ترحّم آورید، که خداوند شما را از جامه بهشت بپوشاند!» رسول خداصلي الله عليه و آله که این جملات را فرمودند گریستند و صحابه نیز همراه او گریه کرد….(2)
رسول خدا صلي الله عليه و آله : هر صدقه اى که براى میّت داده مى شود، فرشته اى آن را به مانند طبقى از نور مى گیرد و به کنار قبر مى آورد و مى گوید: «اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ یا اَهْلَ الْقُبُورِ» این هدیه را خانواده شما براى شما فرستاده اند. آنگاه آن میّت این هدیه را تحویل مى گیرد و وارد قبرش مى کند که همین سبب فراخى قبرش (و آسایش و آسودگى او) مى گردد.(3)
مرحوم علاّمه مجلسى مى فرماید: «در حدیث صحیحى آمده است که امام صادق(عليه السلام) در هر شب براى فرزند خود و در هر روز، براى پدر و مادر خود، دو رکعت نماز مى خواندند (و به روح آنان هدیه مى کردند) در رکعت اوّل سوره «انّا انزلناه» و در رکعت دوم سوره «کوثر» را مى خواندند».(4)
امام صادق(علیه السلام) فرمود: ثواب اعمال خیر، براى کسى که براى مردگان انجام مى دهد، براى او و براى آن مرده، هر دو نوشته مى شود.(5)
1. مستدرک الوسائل، جلد ۲، صفحه ۴۸۴، حدیث ۲۳.
2. همان مدرک، حدیث ۲۴.
3. همان، صفحه ۱۱۴، حدیث ۱۱.
4. زاد المعاد، صفحه ۵۷۳.
5. همان مدرک، صفحه ۵۷۴
تسليت و تعزيت
از مدينه مي رسد آواي رساي تو هنوز - دل شيعه مي تپد آري به هواي تو هنوز + صوت مداحي مطيعي
فداي نام تو اين جان عاشق عزيز مصطفي امام صادق
بر خوان با بركت مكتب جعفري
بر خوان با برکت امام جعفر صادق (علیه السلام) :
ان المسلمين يلتقيان ، فافضلهما أشدهما حبا لصاحبه .از دو مسلمان كه به هم برخورد مي كند آن كه ديگري را بيشتر دوست دارد بهتر است .اصول كافي ، ج 3 .
جعل الخير كله في بيت و جعل مفتاحه الزهد في الدنيا .همه خير در خانه اي نهاده شده و كليدش را زهد و بي رغبتي به دنيا قرار داده اند.همان.
اذا أراد الله بعبد خيرا زهده في الدنيا و فقهه في الدين و بصره عيوبها و من أوتيهن فقد أوتي خير الدنيا و الاخرة .چون خدا خير بنده اى را خواهد، او را نسبت بدنيا بى رغبت و نسبت بدين دانشمند كند. و به عيوب دنيا بينايش سازد، و بهر كه اين خصلت ها داده شود، خير دنيا و آخرت داده شده. همان.
خف الله كأنك تراه و إن كنت لا تراه فإنه يراك .چنان از خدا بترس كه گويا او را مي بيني و اگر تو او را نمي بيني او تو را مي بيند . همان.
العباد ثلاثة : قوم عبدوا الله عز و جل خوفا فتلك عبادة العبيد و قوم عبدوا الله تبارك و تعالي طلب الثواب ، فتلك عبادة الأجراء و قوم عبدوا الله عز و جل حبا له فتلك عبادة الأحرار و هي أفضل العبادة .عبادت كنندگان سه دسته اند : گروهي خداي متعال را از ترس عبادت كنند و اين عبادت بردگان است ، گروهي خداي متعال را به طمع ثواب عبادت كنند و اين عبادت مزدوران است . دسته اي خداي متعال را براي دوستيش عبادت كنند و اين عبادت آزادگان و بهترين عبادت است . همان.
إنما خلد أهل النار في النار لأن نياتهم كانت في الدنيا أن خلدوا فيها أن يعصوا الله أبدا . و إنما خلد أهل الجنة في الجنة لأن نياتهم كانت في الدنيا أن لو بقوا فيها أن يطيعوا الله أبدا ، فبالنيات خلد هؤلاء و هؤلاء . ثم تلا قوله تعالي : ” قل كل يعمل علي شاكلته ” قال : علي نيته . اهل دوزخ از اينرو در دوزخ جاودان باشند كه نيت داشتند اگر در دنيا جاودان باشند هميشه نافرماني خدا كنند و اهل بهشت از اينرو در بهشت جاودان باشند كه نيت داشتند اگر در دنيا باقي بمانند هميشه اطاعت خدا كنند پس اين دسته و آن دسته به سبب نيت خويش جاوداني شدند ، سپس قول خداي تعالي را تلاوت نمود : بگو هركس طبق طريقه خويش عمل مي كند . فرمود : يعني طبق نيت خويش همان. .